آیین آغاز سال تحصیلی( طلوع مهر) در دانشکده کشاورزی برگزار شد.

خلاصه خبر: به گزارش روابط عمومی دانشکده، در روز چهارشنبه مورخ 1397/7/18آیین آغاز سال تحصیلی در دانشکده کشاورزی برگزار شد.

در این مراسم پس از قرائت آیاتی از کلام ا... مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و کلیپ معرفی دانشکده، ابتدا آقای دکتر علی اصغر طالبی، رئیس دانشکده، طی سخنانی اظهار داشت:با سلام و خیر مقدم و درود به شما جوانان شایسته و برومندی که با تلاش و پشتکار موفق به حضور در دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس شدید مقدم شما را به جمع خانواده دانشگاه تربیت مدرس و دانشکده کشاورزی گرامی می­داریم و از حضور پرنشاط شما در این گردهمایی که به مناسبت آغاز سال تحصیلی و بهار علم و دانش برگزار می­شود صمیمانه سپاسگزارم، دیدن چهره­ های جوان و پرامید شما عزیزان امید را بر همه علاقه ­مندان این مرز و بوم پرگهر که شما نمونه ­هایی از گوهرهای ناب این سرزمین هستید زنده­ تر می­کند.

     دانشگاهی که شما این روزها به آن وارد شدید در آستانه چهل سالگی قرار دارد که از آن به عنوان سن بلوغ عقلی و فکری یاد می­شود و لذا مثل خود شما دانشگاهی پرانرژی و پرانگیزه است و از جوانی در بین دانشگاه­های برتر ایران می­درخشد و این موضوع به خوبی نشان می­دهد که محور اصلی فعالیت دانشگاه تربیت مدرس به عنوان تنها دانشگاه تحصیلات تکمیلی کشور مرجعیت علمی است که با تلاش و مجاهدت اساتید، کارکنان و دانشجویانی که قبل از شما در این دانشگاه تحصیل کردند به مرجعیت علمی در داخل کشور دست پیدا کرده است و بر اساس طرح تحول راهبردی دانشگاه تلاش بر این است که در افق 1404 جزء 200 دانشگاه برتر جهان قرار بگیرد و بر همین اساس در طرح تحول راهبردی دانشگاه که از چند سال قبل شروع شده است سیاست­گذاری و برنامه­ریزهای گسترده­ای در زمینه­های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و ساختاری برای دستیابی به این هدف صورت گرفته است و بدون شک دانشجویان عزیز ما نقش کلیدی و محوری را در توسعه علمی دانشگاه ایفا کردند و در آینده نیز با تلاش و کوشش بیشتر در ارتقای جایگاه دانشگاه و دانشکده کشاورزی نقش­آفرینی خواهند کرد.

رئیس دانشکده کشاورزی افزود: دانشکده کشاورزی با داشتن حدود 850 دانشجوی تحصیلات تکمیلی و 85 عضو هیأت علمی و 17 گروه آموزشی همواره یکی از دانشکده­های برتر دانشگاه تربیت مدرس بوده و یکی از دانشکده ­های جامع کشور در حوزه گسترده علوم کشاورزی است و بر اساس رنکینگ پایگاه­ های اطلاعاتی ملی و بین­المللی بعد از پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران که مشتمل بر 4 دانشکده است و عموماً از آن به عنوان دانشکده کشاورزی کرج نام برده می­شود دومین دانشکده کشاورزی برتر کشور است. دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس تاکنون حدود 3600 دانش آموخته را تحویل جامعه علمی کشور داده است و اکثریت آنها جذب دانشگاه­ها و مراکز آموزش عالی، سازمانها و مؤسسات علمی و پژوهشی و بخشی نیز جذب شرکت­های بخش خصوصی شدند و یا خود به عنوان کارآفرین به کار و تولید مشغولند. از نظر ما دانش آموختگان دانشکده کشاورزی یک سرمایه بزرگ برای دانشکده هستند وبا توجه به اینکه تعدادی از آنها در مسئولیت­های مهمی در دستگاه­های مختلف ایفای وظیفه می­کنند می­توانند به پیشبرد اهداف و ارتقای جایگاه دانشکده کمک نمایند.

     ما تلاش می­کنیم در آذر یا دی ماه امسال انجمن دانش آموختگان دانشکده کشاورزی را که زیرمجموعه انجمن دانش آموختگان دانشگاه تربیت مدرس است تشکیل بدهیم و ارتباط بین اعضای این خانواده را که سال به سال بزرگتر می­شود مستحکم کنیم و امید داریم تشکیل این انجمن و ارتباط دانش آموختگان با دانشکده فواید خوبی مخصوصاً برای فارغ­التحصیلان دانشکده از نظر اشتغال به همراه داشته باشد.

     اشتغال یکی از مشکلات اساسی کشور است که مجموعه تصمیمات نظام و سیاست­گذاری­های کلان اقتصادی و اجرای قوانین در آن نقش دارند. حوزه کشاورزی یکی از حوزه­های بسیار گسترده و یکی از ظرفیت­های بزرگ کشور ما در زمینه اشتغال است. مثل همه حوزه­ها دستیابی به نتیجه مطلوب در زمینه اشتغال در حوزه کشاورزی تابع متغیرهای متعددی است و معادله­ای است که باید فاکتورهای متغیرهای مؤثر بر نتیجه مطلوب را در آن شناسایی کنیم. تعدادی از این فاکتورها به حوزه آموزش عالی و تعداد بیشتری به وزارت جهاد کشاورزی؛ وزارت نیرو، وزارت تعاون و رفاه اجتماعی و سایر دستگاه­های مسئول در زمینه ایجاد اشتغال و اجرای قوانین بالادستی ارتباط دارد به عنوان مثال برای حرکت دانشگاه­ها به سمت دانشگاه نسل سوم یا دانشگاه کارآفرین لازم است سهم پژوهشی از GDPبا تولید ناخالص ملی افزایش پیدا کند. مقرر شده بود در برنامه پنجم توسعه سهم پژوهش به 3% و در برنامه ششم توسعه تا سال 1404 به 4%  برسد در حالیکه عملاً سهم پژوهش از GDPحدود 5% است اگر چه کشور ما در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی با چالش­های بزرگی مواجه است که یکی از مهم­ترین آنها موضوع Climate changeیا تغییر اقلیم و خشکسالی طولانی و کمبود منابع آب است. ظرفیت­های بخش کشاورزی نیز بسیار گسترده است،توسعه صحیح محصولات گلخانه­ای با رعایت نکات زیست محیطی از راه­های مدیریت بحران آب است.

     دانشگاه­ های ما با توجه به شرایط اقتصادی کشور در مقایسه با دانشگاه­ های برتر دنیا در زمینه بودجه و امکانات با مشکلات زیادی مواجه هستند ولی دانشگاه­های ما با همین وضعیت و بر اساس سیاست­گذاری­های صورت گرفته عملکرد قابل قبولی داشتند و کشور را در زمینه تولید علم که وظیفه ذاتی دانشگاه­ ها است در جایگاه برجسته­ای قرار دارند. اینکه از این مخزن ارزشمند علمی توانیم استفاده مطلوب داشته باشیم درد مزمن و یک ضعف تاریخی است که در طول 5 سال گذشته وجود داشته و باید تلاش کنیم بر این درد مزمن غلبه کنیم.

     بر همین اساس دانشگاه­های ما از جمله دانشگاه تربیت مدرس در چند سال گذشته به معظلات جامعه و مخصوصاً مشکلات اقتصادی و اشتغال توجه کردند و با توسعه پارک­های علم و فناوری و حمایت از شرکت­های دانش بنیان و تجاری­سازی علم پای در مسیری گذاشتند که با صبر و استقامت و تلاش بیشتر می­توانند در اقتصاد کشور نقش­آفرینی کنند و ما فکر می­کنیم اقتصاد دانش بنیان مسیر درست اشتغال­زایی برای دانش آموختگان دانشگاه­ ها است که باید مورد حمایت همه دستگاه­ها قرار بگیرد.

آقای دکتر طالبی در پایان اظهار داشت: نهایت اینکه ما باید تلاش کنیم از طریق ارتباط دستگاه­های مختلف و هدایت سهم بیشتری از سرمایه­های کشور به بخش کشاورزی و جذب سرمایه­های بخش خصوصی به توسعه کشاورزی و اشتغال به ویژه اشتغال فارغ­التحصیلان کشاورزی کمک کنیم. امیدواریم در آینده فرصتی باشد که در مورد این موضوعات بیشتر گفتگو کنیم و در پایان امیدوارم که در مدتی که بنده و همکاران عزیزم در خدمت شما هستیم اوقات خوب و خوشی را در دانشکده سپری کنید و با انگیزه و داشتن برنامه ای هدفمند سعی کنید از توانمندی لازم برای انجام کار در رشته تخصصی خود برخوردار شوید که اگر توانمند باشید کار به دنبال شما خواهد آمد. امیدوارم با اتحاد و همدلی و هم افزایی و رقابت سالم در فعالیت­های علمی و در همه مراحل زندگی موفق و سربلند باشید.

پس از سخنان رئیس دانشکده ، آقای دکتر مجیدآقاعلیخانی، معاون دانشجویی و فرهنگی، ضمن خوشامد به دانشجویان جدیدالورود به بیان خاطراتی از دوران دانشجویی پرداخت. سپس مهمان مدعو از شهرقم، آقای حجت الاسلام والمسلمین قائمی، مدرس حوزه علمیه قم، به ایراد سخنرانی با موضوع: جوانان، تحصیلات تکمیلی، اشتغال و جوانان پرداخت.

شایان ذکر است که تقدیر و اهدای جایزه به دانشجویان برتر سال تحصیلی 97-96 و همچنین معرفی انجمن های علمی برتر دانشجویی در سال 1396 از دیگر برنامه های این مراسم بود.


23 مهر 1397 / تعداد نمایش : 1155