[ Print ]  [ Close ]

http://sci.modares.ac.ir/index.jsp?siteid=11&pageid=28293&newsview=20534   , 1403/02/20


برگزاری مجمع عمومی اعضای هیأت علمی دانشکده علوم پایه با حضور رییس دانشگاه


در ابتدای این مراسم دکتر رسول ملک فر رئیس دانشکده علوم پایه ضمن خیر مقدم به رییس دانشگاه، گزارش مختصری درباره  وضعیت فعلی دانشکده ارایه کرد و از پیگیری ها و تدابیر ارزشمند رییس دانشگاه در حل معضلات و مشکلات دانشگاه و پرداخت معوقه های اعضای هیات علمی تقدیر و تشکر کرد.

درادامه ‌دکتر مجید قادری معاون اداری و مالی دانشکده علوم پایه ضمن معرفی اجمالی دانشکده گفت: این دانشکده دارای سه بخش، ۱۱ گروه و ۵۸ آزمایشگاه می باشد که 41 عضو هیات علمی نیز در آن مشغول به فعالیت هستند .

وی همچنین به معرفی اعضای هیأت علمی و مدیران گروهها و بخش ها پرداخت.

دکتر ماشاالله خامه چیان معاون آموزشی این دانشکده نیز نکاتی را درباره وضعیت آموزشی بیان کرد و افزود: دانشکده علوم پایه در حال حاضر دارای ۳۹۰ دانشجو است که از بین آنها ۲۰۸ نفر در مقطع دکتری و ۱۸۲ نفر در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل می کنند.

وی همچنین به ضرورت تجهیز کلاس‌های درسی و پیگیری بودجه در جهت برطرف نمودن مشکلات مالی و برگزاری هرچه بهتر دروس و واحدهای عملی تاکید کرد.

دکتر یدالله یمینی معاون پژوهشی و فناوری دانشکده علوم پایه به عنوان سخنران دیگر این جلسه با اشاره به عملکرد بخش پژوهشی در سال ۱۴۰۱ تصریح کرد: دردانشکده علوم پایه در سال 1401، ۵۸ عنوان پایان نامه و رساله مصوب شد که با درنظر گرفتن تعداد دفاعیات، این رقم به ۸۷ می‌رسد که بیشتر از مصوبات است.

وی افزود: تعداد مقالات چاپ شده از سوی اعضای هیات علمی دانشکده در سال 1401 ،‌58 عنوان بوده است. تعداد مقالات ارائه شده در همایش‌های داخلی و خارجی۴۰ مقاله بوده که از این تعداد سهم اعضای هیأت علمی ۱۷ مقاله در کنفرانس‌های داخلی و ۸ مقاله نیز در بخش کنفرانس‌های خارجی است. آمار دانشجویان شرکت کننده درهمایش‌های داخلی۵۴ نفر و خارجی نیز۸ نفربوده که یا با هزینه شخصی و یا هزینه برگزارکنندگان همایش در آنها حضور داشتند.

معاون پژوهشی دانشکده علوم پایه با بیان دستاوردها و افتخارات علمی این دانشکده گفت: دانشکده شیمی از لحاظ رتبه بندی تامسون رویترز جزء 1 درصد برتر بخش های شیمی جهان قرار دارد و بنا بر اعلام موسسه ISC بخش شیمی دانشگاه تربیت مدرس در رتبه دوم بخش های شیمی کشور قرار دارد و سه نفر از اعضای هیات علمی دانشکده در میان پژوهشگران یک درصد برگزیده قرار دارند.  همچنین چهار عضو هیات علمی این دانشکده به عنوان سرآمدان منتخب فدارسیون سرآمدان علمی کشوراعلام شدند.

وی در ادامه اهم فعالیت های معاونت پژوهشی دانشکده را تشریح کرد.

در ادامه اعضای هیات علمی حاضر در خصوص پرداخت کمک هزینه به دانشجویان مقطع دکتری و به کارگیری آنها برای کمک به اساتید در تدریس دروس، تخصیص بودجه برای واحد های عملی ، تبدیل وضعیت اعضای هیات علمی،‌ واحد های موظفی اعضای هیأت علمی، تعمیر و تجهیز آزمایشگاهها،‌ تبدیل بخش شیمی به دانشکده مستقل، در نظرگرفتن آزمایشگاه‌های فیزیک مجزا برای اعضای هیأت علمی بخش فیزیک،  تجهیز آزمایشگاه زمین شناسی،‌ افزایش درآمد اعضای هیات علمی و همسان سازی حقوق با وزارت بهداشت، مشکل قطعی برق و خسارت به دستگاه های آزمایشگاهی و ... مطالبی را عنوان کردند.

 در ادامه دکتر دانشجو رییس دانشگاه اظهار داشت: دانشکده علوم پایه نورچشم دانشگاه از بعد علمی و اساتید خوب و سرآمد است و در افتخارات دانشگاه ، دانشکده علوم پایه در کنار بقیه دانشکده ها نقش موثری داشته است.

 وی در ادامه خطاب به اعضای هیات علمی جوان گفت: اساتید پیشکسوت با امکانات کم و با وجود همه پستی و بلندی ها به دانشگاه و کشور خدمت کردند و اساتید جوان نیز امروز با علم و دانش و پیگیری مستمر باید رو به جلو پیش بروند و همه با حفظ احترام و دوستی به کشور خدمت کنیم.

رییس دانشگاه با تاکید بر لزوم به روز رسانی سایت اعضای هیات علمی خاطر نشان ساخت: لازم است اعضای هیات علمی نسبت به بروز رسانی صفحه خود در سایت دانشگاه اهتمام ورزند زیرا عدم بروزرسانی صفحات اساتید سبب نزول جایگاه و رتبه وبومتریک دانشگاه می شود و شأن و منزلت اعضای هیات علمی توانمند و پرتلاش دانشگاه ایجاب می کند که صفحات آنان همواره به روز باشد.

وی بر لزوم توسعه متناسب با امکانات تاکید کرد و گفت: توسعه در گروه و دانشکده امر بسیار مطلوبی است اما باید متناسب با امکانات باشد برای جذب عضو هیات علمی لازم است ابتدا اتاق وا مکانات مورد نیاز تامین شود، جای خالی در چارت تفصیلی دانشگاه بررسی گردد و علت جذب نیز به رییس دانشکده و مدیر گروه و معاون آموزشی اعلام شود .

دکتر دانشجو با اشاره به پروژه ساخت مسکن دانشگاهیان تربیت مدرس یادآور شد: در حال حاضر مسکن یکی از چالش های جدی اعضای هیات علمی و کارکنان به ویژه اعضای هیات علمی جوان است و ما در راستای تامین این نیاز مهم، تفاهم نامه ای با شهرداری تهران امضا کردیم تا ساخت 5000 واحد مسکونی برای دانشگاهیان را به انجام برسانیم که خوشبختانه به تدریج مراحل‌آن رو به انجام است و قطعا این امر از رحمت های الهی است و امیدواریم با صبوری و حوصله و پشتیبانی همه دانشگاهیان به نتیجه مطلوب برسد.

وی با اشاره به پرداخت بدهی های معوقه دانشگاه خاطر نشان کرد: بحمداله با یاری خداوند متعال توانستیم  بدهی های دانشگاه در موارد مختلف از جمله حق التدریس اساتید، معوقه های کارمندان،‌ قبوض آب و برق، پایگاه منابع علمی و بانک های اطلاعاتی و ... را به صفر برسانیم و سال 1401 سال سختی برای من و دیگر مسئولان دانشگاه بود اما ما سختی ها ونکات منفی را به داخل دانشگاه منتقل نکردیم و سعی کردیم با حل و  فصل مشکلات مالی دانشگاه معوقه های اعضای هیات علمی و کارکنان را پرداخت کنیم تا آنها نیز با انگیزه ای بیشتر به دانشگاه خدمت کنند.

دکتر دانشجو افزود: دانشگاه تربیت مدرس یک نام و نشان مطرح و دارای جایگاهی معتبر است که نتیجه زحمات همه دانشگاهیان و مسئولان دانشگاه از ابتدای تاسیس تا کنون بوده است و قطعا این نام و جایگاه در توفیقات مالی حاصل شده تاثیر بسزای داشته است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به شأن و منزلت دانشگاه اشاره و تصریح کرد: محبت، دوستی و همدلی باعث رشد و پیشرفت است و دانشگاه، جای تعامل نظرات و فرهیختگی و تعامل است وما به عنوان افراد فرهیخته جامعه باید کنشگری متفاوتی نسبت به سایر افراد داشته باشیم و همواره در کنشگری های سیاسی،‌ علمی و فرهنگی شأن و منزلت دانشگاهی خود را حفظ نماییم.

ییس دانشگاه اذعان داشت: باید برخی از چالش های موجود را برای جذب بهترین دانشجویان به دانشگاه حل و فصل کنیم و اینکه فارغ التحصیلان ما از دانشگاه تربیت مدرس چگونه یاد می کنند بسیار حائز اهمیت است و می تواند در جذب داننشجویان خوب و برتر بسیار موثر باشد.

وی با اشاره به گرنت اعضای هیات علمی یادآور شد: فرصت استفاده از گرنت 3 ماه است و پس از آن از بین نمی رود و سر جای خود باقیست و ما به دنبال تعامل بیشتر اعضای هیأت علمی برای خرید دستگاه های مشترک هستیم تا این فرهنگ شکل گیرد که اعضای هیأت علمی با تجمیع گرنت های خود بتوانند دستگاه ها و تجهیزات مورد نیاز خود را به صورت مشترک خریداری نمایند.

دکتر دانشجو افزود: گرنت ها به مدت 3 سال اعتبار خواهد داشت و لازم است تا گرنت های مربوط به سال 99 تا پایان امسال هزینه گردد.

وی با بیان اینکه تبدیل بخش شیمی به دانشکده در شرایط فعلی اقتصادی امکان پذیر نیست افزود: با توجه به دستورالعمل وزارت علوم مبنی بر عدم توسعه ساختاری در شرایط فعلی  این امر فعلا امکان پذیر نیست و لازمه تحقق آن خروج از شرایط انقباضی اقتصادی است.

رییس دانشگاه خاطر نشان کرد:  مدیریت دانشگاه به روش گذشته امکان پذیر نیست و باید نوع مدیریتی جدید را طراحی کنیم و طرحی نو بیندازیم و در این راستا باید بتوانیم درآمدزایی داشته باشیم و فقط به دولت متکی نباشیم.

در پایان نشست به پاس تلاش ها و زحمات رییس دانشگاه لوح تقدیری از سوی رییس دانشکده به دکتر فرهاد دانشجو اهدا شد.



 



10:20 - چهارشنبه 28 تير 1402    /    شماره خبر : 20534    /    تعداد نمايش خبر : 221