[ Print ]  [ Close ]

http://sci.modares.ac.ir/index.jsp?siteid=11&pageid=28293&newsview=20806   , 1403/02/20


در نشست شورای دانشگاه؛
اقدامات آموزشی، پژوهشی و دانشجویی و فرهنگی – اجتماعی برای آغاز سال تحصیلی جدید تشریح شد

در این نشست دکتر عبدالله زاده معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه با اشاره به اقدامات این معاونت برای سال تحصیلی جدید گفت: دوره آشنایی با کتابخانه مرکزی و مقررات پژوهشی را به دو صورت مجازی و حضوری در قالب کارگاه برگزار خواهیم کرد. برپایی نمایشگاه تازه‌های کتاب و آماده سازی سخت افزاری و نرم افزاری سیستم‌های کتابخانه، ارائه خدمات مشاوره تخصصی پژوهش به دانشجویان و استقرار میز خدمت «ازکتابدار بپرس» برای راهنمایی دانشجویان نو ورود از دیگر فعالیت‌های این معاونت برای شروع سال تحصیلی است. همچنین 25 درصد تخفیف برای کتابهای منتشر شده از سوی انتشارات دانشگاه در مهر ماه در نظر گرفته شده است.
وی همچنین از راه اندازی نهضت حمایت از پایان نامه‌ها در اواخر ماه مهر و اوایل آبان خبر داد و افزود: در نظر داریم از طریق راه‌اندازی این نهضت و همچنین برگزاری دوره‌های مهارت افزایی، جلسات توجیهی با اساتید و دانشجویان برگزار کنیم تا اعتبار لازم برای حمایت پایان نامه‌ها تخصیص پیدا کرده و دانشجویان بتوانند به موقع از پایان نامه‌های خود دفاع کنند.
معاون پژوهشی و فناوری با تاکید بر ضرورت بازدید از آزمایشگاه های دانشگاه خاطر نشان ساخت: برنامه بازدید از آزمایشگاه ها باید در دستور کار گروهها قرار گیرد تا هم از آزمایشگاه های خود گروه و هم آزمایشگاه های سایر گروهها بازدید کنند و با امکانات آن آشنا شوند.
وی در پایان بر ضرورت برنامه ریزی لازم برای فارغ التحصیلی به موقع دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری تاکید کرد و گفت: لازم است در این خصوص برنامه ریزی های لازم جهت دفاع به موقع دانشجویان از پایان نامه و رساله صورت گیرد .
در ادامه دکتر کردنائیج معاون آموزشی دانشگاه از ثبت نام دانشجویان دوره دکتری وزارت علوم و کارشناسی ارشد خبر داد و گفت: تا کنون 402 نفر در دوره کارشناسی ارشد وزارت علوم ثبت نام نهایی کرده اند و ثبت نام دوره کارشناسی ارشد علوم پایه پزشکی نیز از دیروز آغاز شده است.
وی گفت: ‌تاکنون حدود 2000 کارت دانشجویی برای دانشجویان جدید صادر شده است .
معاون آموزشی دانشگاه در ادامه در خصوص برپایی غرفه های استقبال از دانشجویان و دیگر اقدامات صورت گرفته برای استقبال از دانشجویان نوورود توضیحاتی را عنوان کرد.
محتوا سازی معرفی دانشگاه در قالب رمزینه،‌ نصب راهنمای مراجعه داخل دانشگاه و دانشکده، ‌آماده سازی فضایی برای تحویل وسایل دانشجویان نوورود، ‌اجرای طرح پایش سلامت جسم و روان دانشجویان جدید، ‌اجرای طرح مشاوره ورزشی دانشجویان،‌ برگزاری تور آشنایی با دانشگاه برای دانشجویان جدید، برگزاری رویدادهای دانشجویی وفرهنگی،‌ برگزاری مراسم معارفه دانشجویان نوورود و برگزاری مراسم معارفه دانشجویان بین المللی از دیگر مواردی بود که دکتر کردنائیج به آنها اشاره کرد.
در ادامه دکتر دردایی معاون دانشجویی و فرهنگی_ اجتماعی دانشگاه نیز به برنامه این معاونت در دو حوزه ستاد استقبال از دانشجویان و برنامه های متنوع در قالب برنامه 6 ماهه اشاره نمود و گفت: اسکان دانشجویان و ثبت نام درخواست دانشجویی برای خوابگاه و مدیریت آنها و اعلام نتیجه به صورت برخط،‌ راه اندازی سامانه ثبت درخواست ها برای درخواست های خوابگاهی برای اولین بار،‌ ساماندهی فضاهای دانشجویی از قبیل سلف و خوابگاهها ،‌ به روزرسانی مجموعه اطلاعیه ها در تارنمای دانشگاه و برپایی غرفه های استقبال از دانشجویان از جمله اقداماتی است که در حوزه مدیریت دانشجویی در حال انجام است.
وی با توضیحاتی در خصوص برنامه های فرهنگی و اجتماعی گفت: با مساعدت های رییس دانشگاه اردوی زیارتی _ سیاحتی به مشهد مقدس برای دانشجویان ورودی جدید در نظر گرفته شده است که طی آن 500 نفر از دانشجویان نوورود و 400 نفر از دانشجویان بین المللی به این اردو اعزام خواهند شد.
همچنین برگزاری اردوی زیارتی قم و جمکران، برگزاری نمایشگاه و ‌مراسم مرتبط با هفته دفاع مقدس ، همکاری در برگزاری مراسم های مذهبی ،‌ همکاری در برگزاری نمایشگاه حجاب و عفاف و مسابقه کتابخوانی و چند رسانه ای و همکاری با دانشکده ها برای برگزاری مراسم آغاز سال تحصیلی از دیگر برنامه های فرهنگی و اجتماعی در این معاونت می باشد.
دکتر دردایی در خصوص فعالیت های حوزه اجتماعی و انجمن های علمی دانشجویی توضیح داد و گفت:‌ در حال حاضر حدود 120 انجمن فعال در دانشگاه داریم و برگزاری انتخابات انجمن های علمی وکانون های فرهنگی و هنری،‌ برگزاری اردوهای علمی و راهیان پیشرفت، ‌فراخوان عضوگیری و انتخابات کانون ریحانه، ‌برگزاری نشست های علمی با همکاری انجمن ها و برگزاری کارگاهها از سوی کانون ها و انجمن های علمی دانشگاه از جمله این برنامه ها می باشد.
معاون دانشجویی، فرهنگی و اجتماعی برگزاری گلگشت و کوه پیمایی، طرح پایش سلامت و تندرستی برای دانشجویان ورودی جدید ،‌ برنامه پیاده روی در یکشنبه های هر هفته به نام شهدای دانشگاه و برگزاری برنامه های ویژه هفته تربیت بدنی را از جمله برنامه های این معاونت در حوزه امور ورزشی عنوان کرد.
وی گفت: در حوزه بهداشت نیز طرح پایش سلامت جسم و وروان و پایش تندرستی برای دانشجویان ورودی جدید اجرا خواهد شد تا دانشجویان بتوانند با شور ونشاط بیشتری در دانشگاه حضور داشته باشند.
در ادامه دکتر خدایار به برخی از اقدامات این حوزه در خصوص سرویس های مربوط به آسانسور دانشکده ها، فضای کالبدی دانشکده ها و بازدید های دوره ای مدیریت های معاونت توسعه منابع و سرمایه انسانی در این خصوص و پیگیری آنها مطالبی را مطرح کرد.
دکتر علامه رئیس واحد بین الملل و مدیر روابط علمی بین المللی با اشاره به اقدامات این مدیریت اظهار داشت: در حوزه جذب دانشجویان بین المللی ما تلاش کردیم هم جذب این دانشجویان را افزایش دهیم و هم ملیت های آنها را تنوع ببخشیم و در این راستا جذب دانشجو از کشورهای شرق آسیا،‌آسیای میانه و آفریقا در دستور کار قرار گرفت و با تعامل با موسسات جذب دانشجوی دارای مجوز، درصدد افزایش ملیت های دانشجویان بین المللی هستیم .
وی افزود: دانشگاه تربیت مدرس دارای رتبه و جایگاه علمی خوبی است و به هیمن دلیل دانشجویان بین المللی این دانشگاه را برای ادامه تحصیل انتخاب می کنند و امسال تعداد پذیرش دانشجویان بین الملل ما نسبت به سال گذشته بهتر بوده است.
دکتر علامه از گروههای آموزشی درخواست نمود فرایند پذیرش دانشجویان بین المللی را تسهیل نمایند و پرونده دانشجویان را با دقت مطالعه کنند و دانشجویان خوب و مستعد را جذب نمایند.
مدیر روابط علمی بین المللی گفت: پذیرش دانشجویان بین المللی به نوعی یک کار فرهنگی است که سفیران فرهنگی و مدیران و اساتیدی را برای کشورهای همسایه و مسلمان تربیت کنیم که بسیار حائز اهمیت است.
وی خاطر نشان ساخت: برای اولین بار با کمک های معاونت آموزشی، ‌قراردادهای حق التدریس اعضای هیات علمی که در خصوص دانشجویان بین الملل فعایت می کنند به صورت مجزا و با ضریب 2 در نظر گرفته شد و اساتیدی که درگیر کارهای بین المللی هستند از آن بهره مند خواهند شد.
دکتر علامه در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری  پنجمین دوره جایزه مصطفی (ص)، از ششم تا دوازدهم مهرماه سال جاری در شهر اصفهان اشاره کرد و گفت : در حاشیه این مراسم چند دانشمند برجسته مسلمان با حضور در  دانشگاه تربیت مدرس ، در دانشکده های علوم پزشکی، علوم پایه و علوم زیستی سخنرانی خواهند کرد.
در ادامه دکتر دانشجو رییس دانشگاه در سخنانی اظهار داشت: شروع رسمی کلاس های درس از سوم مهر ماه خواهد بود و از اول مهر ستاد استقبال در دانشگاه فعال می باشد .
وی تصریح کرد: کلاس های درس باید به موقع تشکیل شود و کلاس ها تحت هیچ شرایطی نباید تعطیل گردد. کلاس ها به صورت حضوری برگزار می شود و اساتید تحت هیچ شرایط نباید کلاس ها را به صورت مجازی برگزار نمایند مگر در موارد خاص که از سوی معاونت آموزشی مجوز برگزاری غیرحضوری را اخذ کرده باشند. همچنین جلسات دفاع، جلسات سمینار و دفاع از موضوع پروپوزال نیز باید به صورت حضوری برگزار شود و طی دو هفته اول مهر ماه باید همه مدیران گروهها از ساعت 8 صبح تا 4 بعدازظهر در گروه و دانشکده حضور داشته باشند و لازم است روسای دانشکده ها با حفظ شأن دانشجو و با احترام و محبت و با صبوری، مشکلات احتمالی دانشجویان را حل و فصل کنند و قطعا محبت و مهربانی در کنار جدیت و مقاومت رمز پیروزی در همه امور است و لازم است این امر در زمان ثبت نام و استقبال از دانشجویان نیز مورد توجه قرار گیرد.


 


 


15:01 - دوشنبه 27 شهريور 1402    /    شماره خبر : 20806    /    تعداد نمايش خبر : 203