[ Print ]  [ Close ]

http://sci.modares.ac.ir/index.jsp?siteid=11&pageid=28293&newsview=2803   , 1403/02/31


گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی:
جلسه دفاع از رساله دکتری: آقای امین سرفراز


ارائه کننده:آقای امین سرفراز



استاد راهنمای اول :  :  آقای دکتر محمد حسین عزیزی



 استاد مشاور اول :آقای دکتر حسن احمدی گاولیقی



استاد مشاور دوم:آقای دکتر محسن برزگر



استاد ناظر خارجی : آقای دکتر سید علی رضوی



استاد ناظر خارجی: آقای دکتر منوچهر حامدی



استاد ناظر داخلی:آقای دکتر محمد علی سحری



استاد ناظر داخلی:خانم دکتر زهره حمیدی اصفهانی



مکان :سالن آمفی تئاتر  1



تاریخ:10/7/95



ساعت: 30/8



چکیده:



سبوس گندم به عنوان محصول جانبي آسياب، يك منبع غني از فيبر رژيمي و ضداكساينده­هاي فنولي مي­باشد. بخش مهمي از فيبر رژيمي در سبوس گندم آرابينوزايلان نامحلول مي باشد. همچنين اغلب ضداكساينده­هاي فنولي سبوس از نظر ساختاري متصل و غير محلول هستند. فيبر غيرمحلول در مقايسه با فيبر محلول، خواص فراسودمند كمتري دارد. با فراوري سبوس گندم مي­توان آرابينوزايلان محلول استخراج كرده و اليگوساكاريدهاي محلول توليد كرد. در اين پژوهش ابتدا تركيب فيزيكوشيميايي و خواص فراسودمند محصولات جانبي آسياب گندم بررسي و مقايسه شد. سبوس گندم به عنوان محصول جانبي غني از فيبر انتخاب شد. سبوس گندم توسط آسياب چكشي خرد شد و فراكسيون­هاي مختلف از آن حاصل شد. تركيب فيزيكوشيميايي وخواص فراسودمند فراكسيون­هاي مختلف تعيين شد و فراكسيون 355-250 به عنوان فراكسيون غني از فيبر فراوري شد. ابتدا نشاسته از سبوس گندم توسط تيمار شستشو با آب حذف شد. سبوس بدون نشاسته توسط تيمار آبكافت خودبخودي در دماها و زمان­هاي مختلف (145 و °C160 به مدت 1 وh 2) فراوري شد. همچنين اثر پيش تيمار خيساندن در اسيد رقيق (سولفوريك اسيدg/L  1) بر كارآيي تيمار آبكافت خودبخودي بررسي شد. نتايج نشان داد با افزايش شدت تيمار، pHكاهش يافته و محتوي مواد جامد محلول، قند احياء، قند كل و پنتوزان محلول افزايش نشان داد. همچنين با افزايش شدت تيمار، رنگ عصاره افزايش يافته و غلظت فورفورال، ليگنين محلول، محتوي فنول كل و فعاليت ضداكسايشي عصاره افزايش نشان داد. با افزايش شدت تيمار، غلظت قند آزاد، قند كل، اليگوساكاريد محلول، گلوكورونيك اسيد و گالاكتورونيك اسيد افزايش مي­يابد. پيش­تيمار اسيد رقيق كارايي استخراج را افزايش داده و توليد رنگ و محتوي فورفورال را كاهش داد. با تيمار Pt-160-2h، 97/47% آرابينوزايلان (معادل 9/22% ماده خشك سبوس اوليه) استخراج شد و مجموع اليگوساكاريد كل mg/ml276/5 (معادل 99/24% ماده خشك سبوس اوليه) توليد شد. همچنين آبكافت آنزيمي سبوس گندم توسط آنزيم­هاي زايلاناز Pentopan Plus BGو Veron 191 Sبررسي و مقايسه شد. زايلاناز PPBGدر مقايسه با Veronتوليد قند احياء بالاتري نشان داد. اثر پيش­تيمار آبكافت خودبخودي خشك (°C160 به مدت h1) بر آبكافت آنزيمي سبوس گندم (مخلوط 1% حجمي/وزني DSWB) توسط زايلانازهاي تجاري بررسي شد. بالاترين غلظت زايلواليگوساكاريد با DP6-2، در محصول آبكافت آنزيمي PPBG(68/6% ماده خشك سبوس اوليه، معادل با 00/14% آرابينوزايلان اوليه) يافت شد. جهت توليد عصاره سبوس گندم، سبوس پيش­تيمار شده با آبكافت خودبخودي خشك در غلظت 7% تحت اثر آنزيم زايلاناز PPBGقرار گرفت و كدورت عصاره خام توسط الترافيلتراسيون كاهش داده شد. نوشيدني­هاي مختلف برپايه عصاره سبوس گندم (50%) فرموله شد. ارزيابي ارگانولپتيكي نشان داد نوشيدني هاي با 10 و 15 درصد (حجمي/وزني) شربت فروكتوز بالاترين پذيرش را داشتند.



09:48 - سه شنبه 6 مهر 1395    /    شماره خبر : 2803    /    تعداد نمايش خبر : 4323