متن کامل خبر


 
جلوه‌ای از ظرفیت‌های والای روح انسانی در کربلا و نیاز مراکز علمی

خلاصه خبر: جلوه‌ای از ظرفیت‌های والای روح انسانی در کربلا و نیاز مراکز علمی

حجت الاسلام والمسلمین دکتر فلاح رفیع در ابتدای جلسه شورای دانشگاه ضمن تسلیت ایام سوگواری حضرت اباعبدالله‌الحسین(علیه‌السلام) و یاران با وفایش، موضوع سخن سخن خود را آموزه های متعدد عاشورا قرار دادند.

ایشان در این باره گفتند: آموزه‌های عاشورا در ابعاد مختلف از قبیل سیاسی، اجتماعی، اخلاقی، عرفانی و هنری می‌باشد که همه آنها سرشار از حکمت است. وی سپس افزودند: یکی از آموزه های عاشورا اثبات ظرفیت والای روح انسانی است.

وی در ادامه گفتند: شهدای کربلا و نیز حضرت زینب (سلام الله علیها) و دیگر اسراء دشت نینوا تا ابد این درس را به انسان ها دادند که ظرفیت روح آدمی تا چه میزان می تواند بزرگ و عظیم باشد که آن میزان از مصائب نتوانند او را از پای در آورند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تربیت مدرس ضمن بیان مثالی در این زمینه اشاره کردند: روح برخی از ما انسان ها اقیانوس گونه است، برخی دریاگونه، برخی برکه و استخر گونه است تا می‌رسیم به روحی به وسعت یک لیوان، وی در ادامه گفتند: روح امام حسین(علیه‌السلام) روحی اقیانوس گونه بود که اگر پاره سنگ های چند تنی را نیز در آن بریزند هیچ تلاطمی در آن ایجاد نمی شود. روحی که بزرگ ترین مصیبت ها را تحمل می کند و خم به ابرو نمی آورد، شکوه ای به درگاه الهی نمی کند، بلکه جز شکر و حمد الهی ندارد. روح اقیانوس گونه امام در عاشورا و حماسه کربلا چنین جلوه زیبایی را به رخ تاریخ کشید. نه تنها امام حسین (علیه السلام) که معصوم بود چنین حقیقتی را در خود نشان دادند، بلکه همه ی شهدای کربلا اعم از اولاد حضرت و اصحاب آن بزرگوار نیز چنین بودند. حتی در جریان اسراء؛ اطفال و کودکان امام نیز اینگونه روحی بزرگ و همت هایی وصف نشدنی داشتند. امام سجاد (علیه السلام) که جای خود دارد؛ در رأس اسراء حضرت زینب (سلام الله علیها) بود که در محفل ابن زیاد پس از سخن سرزنش آمیز او فرمودند: «ما رأیتُ اِلا جَمیلا» من غیر از زیبایی چیزی ندیدم. نفرمود زیبایی و غیر زیبایی در آنجا بود؛ بلکه فرمود غیر از زیبایی چیزی نبود.

دکتر فلاح رفیع بیان داشت: در همین راستا بود که تاریخ حتی از یکی از کودکان امام و اسراء سخنان شکوه آمیز به درگاه الهی ندیده است. بلکه همه صبر و بردباری و شکر الهی بود. این درسی است که هرساله ما باید در آن فکر کنیم و سعی کنیم وسعت روح خود را افزایش دهیم، آستانه تحمل خود را بالا ببریم.

استاد فلسفه دانشگاه تربیت مدرس افزودند: در مقابل برخی از انسان‌ها دارای روحی با ظرفیت اندک و لیوان گونه اند که به محض انداختن یک ریگی داخل آب به غلیان و فوران در می آید و سرریز می کنند و از خود ناشکیبایی نشان می دهند.

ایشان در پایان بیان کردند اگر مسلمانان و به ویژه ما شیعیان در کنار درس ها و آموزهای بی شمار حماسه نینوا این درس بزرگ را بیاموزیم، بسیاری از ناهنجاری ها و مشکلات اخلاقی و اجتماعی ما بر طرف خواهد شد و این چیزی است که اتفاقاً مجامع علمی و دانشگاهی هرچه بیشتر باید در آن تأمل کنند و از آن در مسیر و حرکت علمی خود بهره برگیرند.

کانال نهاد رهبری دانشگاه

کانال دکتر فلاح رفیع


12 مهر 1396 / تعداد نمایش : 1597